POZNAJ POTĘGĘ SKŁADNIKÓW AKTYWNYCH SENSUM MARE

Zainspirowani potęgą i bogactwem świata morskiego stworzyliśmy kosmetyki, które łączą siłę działania składników aktywnych pochodzących prosto z mórz i oceanów. W poszukiwaniu najlepszych składów SENSUM MARE  trafiliśmy w najbardziej  niedostępne i egzotyczne  miejsca  na świecie po  to, by  dotrzeć do  najbardziej  unikatowych  składników aktywnych.

Od kilu lat  obserwujemy pozytywny   i   coraz  bardziej    powszechny   trend  dokonywania   świadomych  i mądrych  wyborów  z   punktu widzenia  dbania o siebie i o swoje zdrowie. Dlatego namawiamy wszystkich do analizy składów i surowców, z których składają się m.in. kosmetyki. Kosmetyki SENSUM MARE zawierają ogromną ilość  dobroczynnych dla skóry składników aktywnych. Z dumą  to podkreślamy i rozwijamy naszą markę z myślą o tych kobietach, które chcą stosować najwyższej jakości, bogate w swoich składach i skutecznie działające produkty.

Hiperferment z aloesu Jest to ferment otrzymywany z żelu aloesowego w procesie hiperfermentacji. Podczas tego procesudrożdże Saccharomyces cerevisiae przekształcają cukry zawarte w aloesie w kompleks bogaty wprzeciwutleniacze, witaminy oraz glutation. Proces fermentacji prowadzi do zwiększenia skutecznościaloesu w porównaniu z tradycyjnym żelem. Hiperferment jest pięć razy skuteczniejszy wdługotrwałym nawilżaniu w porównaniu zwykłego aloesu, ponadto daje uczucie ulgi, ukojenia,odświeża skórę pozostawiając ją odżywioną i głęboko nawilżoną. Hiperferment z aloesu Nektar z agawy błękitnej Nektar z agawy pozyskiwany jest z tzw. serca rośliny, składa się głównie z węglowodanów oraz niewielkiej ilości białka i tłuszczów. Sok kryje w sobie bogactwo minerałów – wapnia, żelaza, cynku, potasu oraz witamin: A, z grupy B, C, E i K. Nektar z agawy błękitnej działa liftingująco, zmniejsza widoczność zmarszczek, pozostawiając skórę aksamitną w dotyku, dodatkowo ma działanie przeciwzapalne i kojące – pomaga uporać się z trądzikiem. Nektar z agawy błękitnej Olej jojoba To ciekły wosk o barwie złoto-żółtej otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion z krzewu Simmondsia Chinesis rosnącego w Ameryce Południowej. Jest odporny na wysokie temperatury, szybko się wchłania nie pozostawiając na skórze tłustego filmu, nie zapycha porów. Jest uniwersalnym preparatem dla każdego rodzaju cery. Nawilża, wygładza zmarszczki, nadaje skórze jędrności, poprawia koloryt. Przy cerze tłustej reguluje wydzielanie sebum, oraz zmniejsza ryzyko występowania blizn potrądzikowych. Olej jojoba Kompleks enzymów z papai, mango i żurawiny Połączenie 3 enzymów proteolitycznych pozyskiwanych z miąższu owocu papai, mango i żurawiny przynosi skórze szereg korzyści. Enzymy te hydrolizują białka, rozpuszczają martwy i zrogowaciały naskórek, pozostawiając czystą, odświeżoną i wygładzoną skórę. Wykazują właściwości złuszczające przez co wykorzystuje się je w peelingach enzymatycznych. Kompleks enzymów z papai, mango i żurawiny Olej z awokado Jest pozyskiwany z miąższu owocu. To surowiec o zielonkawej barwie i gęstej konsystencji składający się głównie z kwasów tłuszczowych, zawiera też cenne witaminy A, B, D, E, K. Naturalnie bogaty w tłuszcze dostarcza skórze składników niezbędnych w budowie błon komórkowych. Olej wygładza skórę, zapobiega stanom zapalnym, skutecznie nawilża wnikając w głąb skóry a także opóźnia procesy starzenia. Olej z awokado Olej z oliwek Olej pozyskuje się z owoców Olea europaea, czyli oliwki europejskiej, drzewa wiecznie zielonego pochodzącego z rejonu Morza Śródziemnego. Olej składa się głównie z kwasu oleinowego – tłuszczu, który tworzy na powierzchni skóry warstwę ochronną, przez co zapobiega utracie wody. Oliwa znana jest ze swych wyjątkowych właściwości i od dawna używana w kosmetyce: pozostawia gładką, miękką i nawilżoną skórę, ponadto łagodzi podrażnienia, natłuszcza i przywraca właściwy skład sebum. Olej z oliwek Alga perłowa W kosmetyce wykorzystuje się frakcję pozyskiwaną z brunatnicy o łacińskiej nazwie Sargassum muticum. Nazwa algi pochodzi od małych koralików występujących na aldze, przypominających wyglądem perły. Badania naukowe potwierdzają znaczące zmniejszenie liczby porów oraz redukcję sebum odpowiedzialnego za błyszczący wygląd skóry. Ponadto, alga ujędrnia skórę oraz redukuje zaczerwienienia poprawiając koloryt. Alga perłowa Bioferment z wodorostów Bioferment jest naturalnym ekstraktem z alg morskich uzyskiwanym w procesie fermentacji mlekowej, dzięki której składniki aktywne zawarte w ekstrakcie mają większą biodostępność. Cechuje się wysoką zawartością kwasu alginowego, karagenianu oraz kwasu foliowego. Bioferment dostarcza skórze składniki odżywcze. Dodatkowo, doskonale nawilża i zmiękcza skórę, poprawia jej koloryt i zwiększa elastyczność. Bioferment z wodorostów Inulina To polisacharyd pozyskiwany z korzenia cykorii będący naturalnym prebiotykiem. Stosowany w kosmetyce ze względu na zdolności zatrzymywania na skórze składników lipofilnych. Jako naturalny prebiotyk inulina stymuluje rozwój dobroczynnych bakterii, wzmacnia, chroni i zwiększa odporność mikrobiomu skóry. Inulina Kofeina To alkaloid naturalnie występujący w nasionach kawy, guarany i liściach herbaty. Posiada silne właściwości drenujące - zwiększa mikrokrążenie, wpływa na redukcję obrzęków i oznak zmęczenia. Dzięki swym właściwościom obkurcza naczynia krwionośne wygładzając i napinając suchą i wrażliwą skórę. Kofeina zapobiega namnażaniu się wolnych rodników, powstrzymuje rozpad witaminy C, dzięki czemu działa przeciwstarzeniowo. Kofeina Ekstrakt z algi brunatnej Zamieszkują chłodne wody mórz i oceanów. Nazywane brunatnicami zawierają w sobie największe ilości drogocennego składnika jakim jest kwas alginowy. Znane są ze swych właściwości nawilżających, odżywczych i ujędrniających, poprawiają wygląd i koloryt skóry, przynoszą ukojenie wysuszonej i podrażnionej skórze. Ekstrakt z algi brunatnej Ekstrakt z algi czerwonej Ten rodzaj alg jest najczęściej wykorzystywany w kosmetyce. Algi czerwone silnie nawilżają skórę, łagodzą podrażnienia i stany zapalne, koją , pozostawiając skórę oczyszczoną. Mają działanie opóźniające procesy starzenia. Idealnie sprawdzają się przy odwodnionej, wrażliwej i trądzikowej cerze. Ekstrakt z algi czerwonej Ostropest Jest rośliną wywodzącą się z regionu Morza Śródziemnego, występującą także w Polsce. W kosmetyce wykorzystuje się owoc bogaty w sylimarynę, flawonoidy, witaminy i kwasy organiczne. Ostropest posiada właściwości przeciwzapalne, polecany przy cerze alergicznej i podrażnieniach, dostarcza skórze cennych witamin i składników odżywczych. Badania naukowe potwierdzają właściwości przeciwstarzeniowe. Ostropest Tokoferol Inaczej nazywany witaminą E to związek, którego organizm sam nie potrafi wytworzyć i musi być pobierany wraz z pożywieniem. W kosmetykach tokoferol działa jako silny przeciwutleniacz, który stabilizuje strukturę tłuszczów nienasyconych. Zapewnia skuteczną ochronę przed utlenieniem i degradacją lipidów naskórka, dodatkowo wygładza skórę, poprawia jej elastyczność i jędrność. Pozytywnie wpływa na leczenie przebarwień i łagodzi objawy zapalne na skórze. Tokoferol Pieprz tasmański Rośnie jako krzew w tasmańskich lasach deszczowych, w kosmetyce stosuje się jego fioletowe jagody. Owoce pieprzu dzięki substancji czynnej zwanej poligodial niwelują uczucie zmęczenia i redukują stany zapalne na skórze. Posiadają niezwykle silne właściwości antyoksydacyjne, uszczelniają naczynia krwionośne, nawilżają i rewitalizują skórę Pieprz tasmański Woda lodowcowa Woda lodowcowa pochodząca z bloków lodu o bardzo niskiej temperaturze, oddalonych od ludzkich zanieczyszczeń, posiada specjalne właściwości. Naturalnie bogata w minerały i pierwiastki śladowe doskonale nawilża i oczyszcza skórę. Jej naturalnym źródłem jest topniejący lodowiec, skrupulatnie zbierany bezpośrednio z wodospadu zanim wyleje się do oceanu, w miejscu, które jest dostępne tylko drogą morską. Woda lodowcowa Ekstrakt z alg Ekstrakt z północnoamerykańskich alg zawiera witaminy z grupy B i aminokwasy, skutecznie redukuje zmarszczki oraz stymuluje produkcję komórek naskórka. Działa jak naturalny Retinoid, skutecznie wygładza skórę bez niepożądanych efektów ubocznych. Ten wyjątkowy składnik pochodzi z serca regionu Cascadia w Ameryce Północnej. Ekstrakt z alg Kompleks 5 Alg Kompleks 5 alg to starannie dobrana kompozycja, która pozwala na spotęgowanie nawilżającego i odżywczego efektu dla skóry. W skład kompleksu wchodzą algi: morszczyn, nori, enteromorpha, wakame i lithothamnium. Kombinacja ta jest wyjątkowo bogata w aminokwasy, cukry oraz sole mineralne. Kompleks 5 Alg Zielony Kawior Zielony kawior to unikalny rodzaj algi, który dostarcza cennych składników odżywczych i jak gąbka przyciąga wilgoć, a później stopniowo uwalnia ją gdy skóra tego potrzebuje. Zawiera β-glukan, który ma strukturę zbliżoną do kwasu hialuronowego, wykorzystywanego powszechnie jako składnik nawilżający i wygładzający skórę. Niezwykle ciekawa, zbudowana z niewielkich, zielonych kuleczek, powoduje, że popularnie znana jest jako zielony kawior. Zielony Kawior Ekstrakt z Pereł Ekstrakt z pereł stanowi bogactwo białek, aminokwasów oraz składników mineralnych. Skutecznie przeciwdziała utracie wody z naskórka. Redukuje aktywację tyrozynazy i wolnych rodników, wiąże wodę w naskórku, stymuluje wytwarzanie kolagenu i lipidów międzykomórkowych oraz chroni przed syntezą enzymów odpowiedzialnych za degradację włókien elastycznych. Ekstrakt z Pereł Wyciąg z Paproci Wyciąg z paproci z Nowej Zelandii doskonale działa liftingująco. Ta egzotyczna roślina bogata jest w polisacharydy, które wpływają na proces odnowy komórkowej. Badania naukowe potwierdzają, że roślina ta zmniejsza widoczność zmarszczek płytkich oraz głębokich. Wyciąg z Paproci Masło Shea Masło Shea kryje w sobie bogactwo wielu cennych składników, które posiadają szerokie właściwości. Przede wszystkim stanowi naturalny filtr UV, działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie. Doskonale spisuje się jako środek leczniczy, przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Odżywia i regeneruje skórę pozostawiając na niej ochronny płaszcz lipidowy. Masło Shea Kompleks Hipernawilżający Kompatybilny ze skórą kompleks hipernawilżający to prawdziwe bogactwo naturalnych składników nawilżających. Dostarcza naszej skórze cenne składniki, które są wymywane podczas codziennej higieny skóry twarzy. Kompleks ten dostarcza naturalne minerały zapobiegając przedwczesnemu złuszczaniu się komórek nabłonkowych. Kompleks Hipernawilżający Kwas Hialuronowy Niskocząsteczkowy kwas hialuronowy pełni funkcję zatrzymującą wodę w macierzy pozakomórkowej tkanki łącznej. Dzięki swojej unikalnej strukturze odmładza skórę poprzez poprawę jej własności wiskoelastycznych, wypełnia zmarszczki od środka oraz znacząco spłyca ich głębokość. Badania naukowe potwierdzają, że kwas hialuronowy o niskiej masie cząsteczkowej lepiej przenika przez skórę powodując znaczącą eliminację zmarszczek. Kwas Hialuronowy Arginina Arginina to naturalny aminokwas, który wyjątkowo skutecznie nawilża skórę. Posiada specjalne właściwości – nawilża nie tylko naskórek, ale również głębsze warstwy skóry. Dzieje się tak za sprawą arginazy, która zamienia argininę w mocznik na poziomie komórkowym. Łagodzi podrażnieni, wzmacnia barierę ochroną skóry, nawilża ją i chroni przed mikro zakażeniami. Poprawia przenikanie składników aktywnych. Arginina Alantoina Alantoina łagodzi podrażnienia i przyśpiesza regenerację skóry poprzez stymulowanie proliferacji komórek. Przynosi ulgę w przypadku zaczerwienionej, spierzchniętej i wysuszonej powierzchni skóry. Alantoina D-panthenol D-panthenol to prekursor witaminy B 5 łagodzi podrażnienia, nawilża, działa kojąco na skórę. Ma doskonałe właściwości regenerujące oraz hipoalergiczne. D-panthenol

Nasze naturalne kosmetyki to prawdziwe bogactwo. Nie bez przyczyny znajdziesz w nich nawet 27 składników aktywnych.
Z dumą to podkreślamy bo wiemy, że staną się one Twoim naturalnym wyborem w codziennej pielęgnacji skóry twarzy.

Przejdź do sklepu